top of page

Защита на вашите бизнес данни с пълен IT Lifecycle пакет от AdvisionIT.

Кой е Явор Златев и как възниква идеята за AdvisionIT (Advanced Vision IT Ltd)?


С 20 годишния си опит в ИТ сферата, Явор Златев е имал шанса да участва в различни проекти в чужбина като е живял 14-15 години извън България. Основните му проекти са били свързани с изграждане и поддръжка на клиентски ИТ среди в познати технологични домейни, актуални за всяка една фирма работеща с данни (Linux, Microsoft, Computer Networks, Cybersecurity, Databases). Опитът му в изработка на софтуер е дала шанс да се докосне до широк спектър от фирми и съответно разнообразни модели на работа в различни сектори като: Киберсигурност, Финтек, Бетинг и Гейминг, Търговия на едро и дребно, Държавен и частен сектор, Телекомуникационни компании. В последните 10 години, Явор активно работи за развитието на AdvisionIT. Идеята за създаването на собствен бизнес в ИТ сферата е съвкупност от стъпки. Най-важната от които е личната визия на Явор да предостави пълен пакет от ИТ услуги за бизнеса, от един доставчик на услуги. От разработка на софтуер до интеграция в облачното пространство (Cloud), имплементация на Киберсигурност (CyberSecurity), Мониторинг, поддръжка и мениджмънт на проектите. Този пакет покрива така наречения „Full Lifecycle“ от ИТ услуги нужен на една фирма. Компаниите могат да се възползват и от конкретна услуга според бизнес нуждите си. В началото услугите на AdvisionIT са били с фокус Чужбина, но в последните 4 години се предлагат и на българския пазар. Компанията е сертифициран партньор на Клауд доставчици като Amazon, Google, CloudSigma, златен партньор на Sophos, Acronis и др.


В кои индустрии е най-търсена услугата Киберсигурност(SECaaS) ?

С развитието на използването на облачните услуги, Явор споделя, че от почти всяка индустрия има интерес към услугите за Киберсигурност. В конкретни индустрии като, Финтек, Бетинг и Гейминг, има определени регулации от пазара и държавата, които задължават тези фирми да въведат съответните процеси за защита на клиентските данни, а и на целият процес на работа.

Според Явор всеки един клиент, който оценява правилно собствения си бизнес риск и ползва онлайн системи, може да се възползва от услугите на AdvisionIT. За всяка компания технологичният риск и бизнес рискът са различни. За пример Явор дава банките като клиент, където рискът за загуба на данни и накърняване на репутацията е по-голям и пагубен при инцидент. Но според него мащаба и естеството на проблема е също толкова голям, колкото и за малките бизнеси. Единственото разграничение са технологиите, които се ползват и бюджетът, който може да се отдели за интеграция и управление на правилната защита. Услугите на AdvisionIT имат решение за всеки бизнес според вида и размера му като предлагат месечни пакети, които управляват трите основни елемента в ИТ процеса - управление на хора, процеси и технологии. Клиента лесно си купува технологии днешно време, но трудно адаптира ИТ процеса с технологичните и най-вече бизнес нуждите си. В конкретни индустрии има и много фактори, които определят решението да се използват облачни услуги. Основни такива са ефективността, пестенето на пари за своя инфраструктура, възможността на бизнесите да са близо до клиентите си и техните приложения, ползването на Клауд платформи с доказана надеждност и т.н. Хостинга и уеб приложенията са обикновено близо до техните клиенти. Сигурността често е подценявана. Много често конфигурацията на Клауд системите е сложна, а възможностите за конфигурационни грешки не са малко. Приложенията бидейки в интернет са уязвими за атаки. Това коства загуба на репутация, при случай на нарушение на киберсигурността в облачното пространство. Това предполага, че тази фирма не е имала нужните процеси, хора и технологии, които да предпазят от проблеми.Фокусът винаги трябва да е върху хората, защото те са най-уязвимото звено по веригата. AdvisionIT помага на клиентите си да изградят нужните фирмени процеси и начин на работа, който да ги предпази от проблеми. Загубата на интелектуална собственост е риск, пред който всяка фирма е изложена. Като най-важно Явор определя бързината и умението на фирмата да разбере за инцидента и да се възстанови от такъв тип атаки. Репутацията на всеки бизнес е изложена на риск, ако не се предприемат правилните решения за защита и сигурност на системите и процесите на работа.


Как да защитим собствените си данни като индивидуална личност?

Естествената нужда на един бизнес да защити клиентските си данни и фирмената репутация е също толкова важна, колкото и нуждата от защита на индивидуално ниво. Услугите на AdvisionIT предлагат и пакети за частни лица. Като достъпна превантивна система за предпазване на личните данни, Явор съветва ползването на хранилище за пароли (Password Vault). Тази услуга предлага опции за увеличаване на защита на паролите като изцяло може да поеме контрол върху личните ни пароли и поддръжка, което ги прави с по-висока защита от извличане на данни. Друга основна защита е и качествена антивирусна система. С тези продукти защитата на данни на частно лице е защитено със сигурност на едно по-добро ниво.

Явор призовава всеки бизнес да анализира своите технологични системи и да оцени нуждата от кибер защита, която в момента се предлага на пазара на достъпни цени. При интерес за защита на вашите данни и имплементиране на пълен Lifecycle пакет може да посетите уебсайта на AdvisionIT или да се свържете директно с Явор на неговия имейл yavor.zlatev@advisionit.com.

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page