top of page

Успехът при Жените Предприемачи

В историята на човечеството жените винаги са били символ на плодородие, грижа, спокойствие и сигурност. До ден днешен жените играят важна роля и обединителна сила в семейната среда. С времето, жените плавно са започнали да поемат и отстояват своята позиция и в бизнес средата. Всяка жена носи със себе си нежност, благодат и оптимизъм. И точно тези качества правят и помагат на много жени да бъдат успешни предприемачи. За този повод и тема, сме поканили Стояна Нацева от Академия Щастлив Живот, която в лицето на успешна жена предприемач, ще ни разкаже повече за това какво според нея прави една дама успешна в бизнес средата.



“Чрез жената се появява животът. Във всяка жена е заложена дарбата да твори, да стопанисва, да преумножава, да съхранява. Жената е благословена с адаптивност, креативност, но и критично мислене и рационален подход. От огромния ми опит с различни дами на всякаква възраст и с различен произход, мога категорично да заключа, че всяка една жена може да създаде свой бизнес, да го управлява успешно и да бъде финансово свободна, като в същото време реализира себе си в аспектите, които й харесват. Въпросът е, че доста дами нямат необходимата информация как да го направят, нямат структурата и вярата, че изобщо това е възможно.


Успехът не се дължи на невероятно количество таланти. Това е мит. Успехът е резултат от вярата в себе си и идеята ти, количеството положен труд, способността да се адаптираш и разбира се обкръжението от хора, с които общуваш. В България, в последните години, се наблюдават все повече успешни дами предприемачи, които дават кураж и стимулират с примера си другите жени, да помислят за финансовата си свобода, за творчество и за нови креативни начини да създадат свой бизнес.”


Но какво всъщност прави жената успешна в бизнес средата?


“Дамите са успешни, когато творят със сърцето си и носят полза на обществото. Аз съм категорична, че всичко създадено с обич, в което са вложени достатъчно знания и усилия, и носи полза на хората, може да се развие в успешен бизнес. Светът твърде бързо се променя, както и потребностите на хората, затова постоянното себеразвитие, научаването на нови знания, умения и навици, постоянната обратна връзка и общуване с клиентите и създаването на нови по-добри продукти и услуги винаги носят чудесни резултати.


За дамите в бизнеса, според мен, е много важно да водят балансиран начин на живот. Да бъдат щастливи и в личните отношения, да развиват талантите си, да имат хобита, приятели, да си почиват и да се зареждат с женски удоволствия. Убедена съм, че щастливата жена е много по-продуктивна и креативна и носи радост на всички около себе си.”



Всички позитиви обвързани с развитието на жените в бизнес средата, са натурално обвързани и с всякакви предизвикателства. Ето какво споделя Стояна по този въпрос:


“Най-голямото предизвикателство за дамите предприемач,и за мен, е да хармонизират всички сфери на живота си. Не вярвам в легендата за супер жената, която изглежда като модел, готви 5 степенни менюта за всяко ястие, във всички сфери се показва свръх жена. Всяка дама трябва да определи какво точно в момента е важно и до колко ресурс може да се отдаде. Делегирането, тайм мениджмънта, положителното мислене, планирането, удоволствието без вина до голяма степен спомага за формирането на баланса.


Много от дамите имат ограничаващи вярвания, че бизнесът е нещо сложно , че не е възможно да се прави бизнес в България или че дамите в бизнеса не се възприемат сериозно.


За да е успешна жената предприемач, трябва да работи с мисленето си, взаимодействието й с екипа, клиентите и семейството, както и да си намери подкрепяща среда.”



А относно това, което Стояна смята, че е било от голямо значение за нейния личен успех е:


“Моят личен успех се дължи на това, че аз съм представител на моята целева аудитория и много добре разбирам проблемите, трудностите и задачите, с които се сблъскват моите клиенти. Аз самата съм създала продукти, които с години съм търсила, с цел подобряване на живота ми и личността ми. Предлагам решения, които аз самата като клиент с удоволствие бих закупила. Много ми помага и тясната ми комуникация с клиентите ми, както и прекрасният екип, който успях да изградя. Разбира се , подкрепата на моят съпруг е безценна. Той е най-големият ми фен и поддръжник. Подкрепата на семейството е безценна.


Но най-важното за успеха е вярата АЗ МОГА и СВЕТЪТ има нужда точно от мен и моите продукти.


Към нашите читатели, Стояна отправя следния съвет:


“Скъпи читатели, всеки един от вас – мъж или жена е безценен и уникален поток от светлина. Вие имате идеи, качества и таланти, които могат да помогнат на този свят да стане едно по-добро място. Повярвайте в себе си! Дайте шанс на мечтите си! Заявете се и изгрейте! Дори и никой да не вярва във вас, АЗ ВЯРВАМ ВЪВ ВСЕКИ един от вас!”

 





Подобни публикации

Виж всички
bottom of page