top of page

Как да изберем правилния счетоводител?

С промянатя на световния ред и развитието на технологиите, много от услугите, които са предлагани на пазара се извършват все по-често онлайн. Все по-наложително става, бизнесът да адаптира своите услуги към динамичния пазар. Но не само адаптация е нужна, за да се намери преднина пред конкуренцията, а и иновативност.



В сферата на счетоводството и финансите сме свикнали да срещаме бюрокрация, сложна документация и ангажиращи процеси. Именно с тази стигма, фирма Активи Одит Консулт ЕООД на Недка Янева се бори в ежедневието си.


Нейната фирма предлага изцяло дигитално обслужване на своите клиенти за българското законодателство, както в България така и в чужбина. На своите клиенти, те предлагат коректна, експедитивна и изцяло онлайн услуга, която прави счетоводната отговорност на един бизнес доста по-лесна. Точно това предимство води до много успешни предприемачи да променят своето настоящо счетоводство и да се присъединят към Активи Одит Консулт. Във връзка с процеса на преместване на клиент от една счетоводна къща, към друга, Недка е попаднала на неочаквано предизвикателство.


“Наскоро, наш нов български клиент, който работи в Белгия пожела да премести своето счетоводство. По време на този процес, ние започнахме кореспонденция със счетоводството което обслужва фирмата за изпращане на всички документи на електронен и хартиен носител. От наша страна беше важно да уточним дали всички документи са изпратени, както и дали всички срокове за подаване на декларации относно Осигуровки и ДДС са спазени.


Нашите колеги ни убедиха, че работата е свършена и всичко по фирмата е приключено за месеца. Ден преди крайния срок за подаване на осигуровките на служителите, получаваме документите и разбираме, че декларацията отнасяща се за осигуровките не е подадена. По най-бързия начин се наложи клиентът да издаде пълномощно от Белгия, в което ни упълномощава да изпълним нужните процеси от негово име. Убедихме се, че коректността в този бранш е основоположна за изпълнение на услуга. С това искаме да призовем вашите читатели и всички хора, които използват счетоводни услуги да бъдат нащрек да изискват всеки месец подадените декларации, защото вие като собственици носите отговорности към българското законодателство.”


Освен отбелязаната история, Недка споделя няколко полезни съвета, за това как да се справите с избора на счетоводител:


  • Изисквайте от вашия счетоводител, какви са счетоводните резултати във вашето дружество, какво би ви посъветвал да предприемете, ако има проблем.

  • Информирайте се своевременно какво се случва във вашия бизнес, защото вие трябва да работите заедно и да имате една обща цел!

  • Интересувайте се какво се случва във вашия бизнес, защото крайния резултат какъвто и да е той, положителен или отрицателен, вие като собственик носите отговорност.

“Затова бъдете отговорни както към бизнеса си, така и към хората с които работите!” Недка Янева

Ако сте имали подобна случка, знаете колко неприятен може да бъде този процес на корекция в кратък времеви диапазон. При желание да се информирате в детайл за услугите, които се предлагат от Активи Одит Консулт, имате възможност да се свържете директно с Недка чрез техния уебсайт.

 


Подобни публикации

Виж всички
bottom of page