top of page

Запознайте се със Стояна Нацева от Академия "Щастлив Живот"

С удоволствие бихме искали да Ви представим Стояна Нацева собственик на Академия “Щастлив Живот”, която от началото на този месец ще бъде официален рекламодател към списание “Български Предприемач”. В това интервю, ще използваме възможността да представим Стояна и нейните лични и професионални успехи на нашите читатели.


Ще ни разкажете ли повече за себе си и с какво се занимавате в момента?


Здравейте, казвам се Стояна Нацева – ментор системно развитие на личността и бизнеса, щастлива съпруга и майка на две чудесни деца. Основател съм на Академия „Щастлив живот“ – модерна компания, специализирана в провеждането на обучаващи курсове, консултации и менторство в областта на личностното и бизнес развитие. Компанията е наградена като най-успешна в България в раздел „ОБУЧЕНИЯ Личностно и бизнес развитие” за 2022 година в България. Освен работата с Академията съм и основател и председател на Международната Професионална Асоциация на терапевтите и треньорите.


Посветила съм над 25 години от живота си на личностно развитие и съм преминала много обучения в чужбина (професионален лайф и бизнес коучинг, менторинг в бизнес процесите, констелации,нлп мастер, ериксонова хипноза и др.). Създател съм на патентованата и международно призната система за коучинг и констелации Direct Change Solution. За създаването на този метод и за обученията по него, бях наградена с престижното международно отличие Grand Prize 2022 във Виена. Над 1000 души започнаха своят нов професионален път, след обучения в треньорската академия по метода и създадоха техен коучинг бизнес.


Автор съм на 50 тренинга по метода, в които са се обучили над 30 000 човека, а безплатните обучения са с милиони гледания. Автор съм на десет бестселър книги, които вече са продадени в над 60 000 екземпляра в България и в чужбина . И съм горд носител на приза "Писател на годината" от престижните Национални награди за мода, шоу и бизнес в Бургас през 2022 година.


За бизнес постижения току що бях наградена и с приза “Бизнес дама на 2023 година” от Дамски Клуб “Бизнес на високи токчета”. През 2022 година станах носител на още награди за бизнес, развитие, лидерство и менторство, сред които – Голямата награда „Бизнес жена на годината“ 2022 за женско предприемачество „Златно токче“, учредена от Дамски клуб „Бизнес на високи токчета”; „Мисис Дама на годината“ в категория „Будител“, и „Първа дама ментор личностно и бизнес израстване“ и други. Също и МИСИС БИЗНЕС 2021 за постижения в женското предприемачество в България.

Над 300.000 последователи в социалните мрежи са преминали безплатните обучения. Осъществени са множество международни проекти - Кипър, Дубай, Гърция, Испания, Италия, Йордания , Кения и др. Създател съм на безплатния и благотворителен проект “Първи стъпки към успеха” – антикризисно мислене, насочен към младежи и възрастни.



Кои са основните стъпки, които смятате, че Ви доведоха до този момент като успешен предприемач и собственик на Академия “Щастлив Живот”?


Първото осъзнаване е, че личностното развитие води до бизнес израстване. След години обучение в чужбина, аз осъзнах, че в България липсва пълна система за личностна трансформация, която да обединява всички сфери от живота на човека. И на базата на моите знания и опит, създадох моя метод на бързите промени за работа върху съзнание и подсъзнание - DIRECT CHANGE SOLUTION, който бързо получи признание заради реалните промени в живота на хората.


Второто е осъзнаването на ниво мисия. Когато правиш нещо, което можеш и обичаш с полза към обществото. Хората желаят бързи промени в този толкова бързо развиващ се свят. Но, за да промениш нещата, които те заобикалят на ниво обкръжение - външност, личен живот, материални придобивки, бизнес, ти трябва първо да си дадеш сметка, какви действия правиш или не правиш, за да имаш или нямаш нещо в твоя живот.


Осъзнаването, че нашите действия се базират на навици и способности ни, които на свой ред се основават на вярвания и ценности, тази концепция и мисия може да помогне в дълбочина на човек да промени действителността си.


Промяната на външната реалност без работа върху личността е кауза пердута. Основните стъпки са осъзнатост, вътрешна работа, поставянето на грандиозна цел, стратегическо планиране и ежедневни действия по посока на целта, както и ежедневна адекватна обратна връзка за дейността от околната среда и другите участници в процеса. Истината е, че ние трябва да творим с полза за обществото. Системният подход в живота и бизнеса предполага всеки да заема своя функционал като елемент в съответната система и да дава най-доброто от себе си за достигането на целта на съответната система.




Какво Ви мотивира да продължавате напред с бизнеса си?


Мотивират ме резултатите и обратните връзки и мнения на нашите клиенти. Обученията ни се радват на над 80% успеваемост при постигане на целите. Мотивират ме продажбите на книгите и великолепните мнения на читателите. Радвам се на множеството награди и поощрения от различни институции и организации в България и чужбина. Щастлива съм от резултатите на моя труд и великолепния отклик от полезността на продуктите и услугите ни за обществото.


Ако имате желание бихте ли споделили някои от предизвикателствата, които срещате в управлението на своята академия? И как се справяте с тях?


Работата с хора винаги носи много удоволствие, но и ежедневни предизвикателства. Работата с екипа винаги е приятна, но и отговорна. Адаптирането за мен е признак на интелект. Както знаем Дарвин е казал, че в природата оцелява единствено този вид, който успее да се адаптира. А в момента и света, и технологиите, социалните мрежи и потребностите на клиентите ни бързо се променят и единствено гъвкавостта, новата информация и бързата адаптация ни позволяват да се утвърдим и задържим като лидер на пазара на обучения за личностно и бизнес развитие в България.




Ако бихте дали един съвет на нашите читатели, какъв би бил той?


Съветът ми е – Скъпи читатели, обичайте и ценете себе си! Учете непрекъснато и инвестирайте в себе си! Само знанията, които реално сте приложими в живота си чрез действия, може да се каже, че наистина сте ги усвоили. Знанието е сила! Адаптирайте се! Слушайте сърцето си и вярвайте в себе си! Дори и никой да не вярва във вас, АЗ ВЯРВАМ ВЪВ ВСЕКИ един от вас! Вие можете и ще успеете!

 



Подобни публикации

Виж всички
bottom of page