top of page

Защо дървените къщи на Хонка са предпочитан избор в търсенето на сигурен и безопасен дом?

В съвременния динамичен свят, където природните стихии често предизвикват безпокойство и разрушения, съществуват компании като Хонка България, които насочват иновациите към издръжливостта и устойчивостта на дома. В днешния брой на списание „Български предприемач“ имаме удоволствието да ви представим Емилия, която ще ни запознае със света на висококачествените дървени къщи, предлагани от нейната компания, и ще ни увери, че природните явления могат да се превърнат в по-малко плашещи, благодарение на напредъка в строителната технология.



Емилия представя иновативната същност на дървените къщи, чиято конструкция няма аналог и се сглобява подобно на Лего. Структурата, за която говори, е проектирана не само да издържи на капризите на времето, но и да впечатли със своята устойчивост. „Този тип конструкция е предпочитана в земетръсни зони като Япония, където преди няколко години е имало мощно цунами и много щети. Единствено сградите с такова строителство са останали непокътнати,“ разказва тя. „Резултатите от проведените тестове, които симулират екстремни природни събития в Япония, говорят сами за себе си - земетресенията и цунамитата не успяват да нарушат сигурността на къщите с марка Хонка,“ споделя Емилия.


Още едно отличително предимство на техните дървени конструкции е свързано с високите критерии за пожарната безопасност. Емилия обяснява, че стените им могат да издържат на изключително високи температури, като температурата се поддържа под критична точка в продължение на период, който надвишава стандартните изисквания. Стрес тестовете показват, че материалите са устойчиви на екстремни температури до 1100 градуса по Целзий за впечатляващите 113 минути – доста над европейския минимум от 30 минути, което е израз на безкомпромисно качество и предлага допълнително спокойствие за клиентите. Това, по думите ѝ, е пример за ангажираността на компанията към безопасността и силен акцент върху техния приоритет за защита на клиентите.



„Стремежът към опазване на околната среда и използването на екологични материали е в основата на нашата компания“, подчертава Емилия. Конструкциите са изградени от полярен бор, който се отличава със своите уникални характеристики, осигуряващи по-голяма твърдост и издръжливост. Тази суровина не само е подходяща за дълготрайни конструкции, но и предлага висока степен на надеждност при екстремни условия. Това, в комбинация с прецизната технология на производство, минимализира шанса за строителни грешки и осигурява стабилността на всички структури. Тя подчертава, че продуктите на компанията са синоним на дълголетие и изключително качество.


Емилия дава пример за дългогодишната история на къщите Хонка в България, като акцентира върху един от техните проекти от 80-те години. След сериозен пожар конструкцията е оцеляла благополучно и сградата се използва и до ден днешен. Тази история е вдъхновяваща и демонстрира, че стремежът към непреклонност и сигурност не само е възможен, а и е успешно реализиран от Хонка България.

Със своите проекти на обществени сгради у нас и в чужбина – училища, детски градини, домове за възрастни хора – фирмата демонстрира гъвкавостта на своите услуги. Емилия разказва за реализирани проекти за търговски обекти - ресторанти, хотели, спа центрове и дори голф игрища – всички изградени с характерната за Хонка прецизност и стил.


Основните предимства на къщите Хонка са доброто планиране и проектиране, което намалява срока на производство и спомага за по-бързото въвеждане на сградите в експлоатация. Иновативната технологията и използването на висококачествени материали са това, което прави дървените къщи на Хонка България сигурни и устойчиви на всякакви условия.



В края на разговора ни, Емилия изрази благодарност към списание „Български предприемач“ за възможността да разкаже историята на Хонка България. Приканваме вас, читателите, да не пропускате да следите новите и интригуващи проекти на компанията. За тези от вас, които търсят издръжливи, сигурни и иновационни решения за своите строителни предизвикателства, професионалистите от Хонка България са готови да помогнат. За повече вдъхновяващи статии, останете с нас и в следващите издания на списание „Български предприемач“



0 коментара
bottom of page