top of page

Как да разкрия пълния си потенциал в професианален план?

Здравейте! Днес Ви предлагаме нещо много по-обширно и интересно от стандартно интервю – представянена хологенетичен профил. Това е обещанието, което Ви дадохме в миналото интервю с Мария Цветкова от „Ген ключове България”.


Хологенетичният профил е нещо много полезно не само за себепознанието в личен опит, но и за да знаем къде ни е мястото във фирмата, или в бизнес насоката, която развиваме в професионалното си развитие.


Днес ще разберете как точно се разчита (разгадава) самия хологенетичен профил. Избрахме друг наш партньор - Майя Атанасова и сега даваме думата и на двете, за да Ви се представят преди старта на анализа.


Майя: Здравейте на всички! Наистина се вълнувам. Казвам се Майя Атанасова и съм основател на дамски бизнес клуб BM Lady от вече 2 години. Имам около 70-80 прекрасни дами от цяла България в клуба. Събираме се всеки месец, споделяме и се подкрепяме. За мен тази среща наистина е изключително важна. Очаквам с нетърпение какво ще ми каже Мария.


Мария: Здравейте на всички. Много се радвам, че тази сутрин сме дамска група, много е приятно за мен. Наистина е много хубаво да можем ние, жените, да се свързваме и да се подкрепяме, така че и аз се вълнувам много за тази среща. Майя, благодаря,че се съгласи да разгледаме твоя профил!


И аз да се представя накратко: казвам се Мария Цветкова, съ-създателка съм на организацията „Ген ключовеБългария“. Ние сме официалните представители на тази система за България, вече седма година яразпространяваме. Много се радвам, че благодарение на "Български предприемач" започваме да показваме, че системата „Ген ключове“, освен, че ни помага да бъдем много по-стабилни вътре в себе си, да имаме добривзаимоотношения, може да ни помогне да имаме и по-ясна насока за това къде да се насочим в нашия персонален живот, каква е нашата конкретна роля в екипа, каква е подходящата работна среда за нас.


С Майя ще наблегнем именно на това сега, но ще кажем много малко, тъй като една консултация продължаваминимум час и половина. Само тази поредица, която е за професионалната насока, изисква минимумконсултация от час и половина. Сега ще загатна само няколко неща.


На тази снимка може да видите профила на Майя. Наричаме тези кръгчета сфери. Всяка сфера отговаря заопределен аспект от нашия живот. Имаме 11 сфери и всяко едно кръгче ни показва наш личен модел на поведение и качество, което е най-силно застъпено в тази сфера от живота.





Виждате, че самите сфери имат различен цвят, защото те отговарят за различни части от нашия живот. Тези,които са в зелено, отговарят за това как ние ставаме по-уверени в себе си, по-стабилни. Червените са нашите модели на поведение във взаимоотношенията, това са качествата, които ни помагат да имаме по-удовлетворяващи, любящи и радостни взаимоотношения. Последните сфери са сините, които се наричат Перлена поредица. Те отговарят за това каква е нашата роля и място в обществото, и какво трябва да правим, за да сме най-благополучни. Точно на тях ще обърнем внимание в сегашната ни среща.


Когато се чухме с Майя преди срещата и поговорихме, решихме да погледнем основно две сфери – на призванието и на културата, по-точно как са свързани една с друга.


Сферата на призванието ни показва каква е ролята в екип, която ние най-добре можем да играем, за да имаме възможност нашите естествени таланти да текат лесно, а когато играем тази роля, да се чувстваме много по-признати и от другите хора. Това е качество, което ни е много естествено, дори може да се нарече "гениално",понеже идва от нашата сърцевина.


Това, което аз виждам в сферата на призванието на Майя, е, че нейната сила в екипа е да може да разпознавадобрите идеи. Сядате, например, с вашия екип и обсъждате определена тема/проект, хората започват да дават идеи. Вие някак много бързо и интуитивно виждате коя идея ще се хареса на другите хора и ще привлече вниманието им. Точно това е силата – да разпознаеш атрактивната идея и да я представиш на по-голяма група хора, които да я забележат.Без този усет да могат да се отсейват ключови и правилни идеи в този момент, е възможно екипът да загуби много ресурси.


Когато я съчетаем с 40-тия ген ключ, който е при теб, защото преди точката е ген ключа, а след точката е линията,цялото съчетание между двете означава, че ти не само можеш да разбереш коя идея наистина ще бъде грабваща, а и знаеш как да внесеш тази идея в света, за да има най-малко загуба на енергия.


С други думи, много добре можеш да казваш "да" и "не" на нещата и така спомагаш дори самата идея да сереализира по най-ефективния начин. Това, което мога да направя, като тълкуване, знаейки с какво се занимаваш, е,че имаш таланта да разпознаваш хората, които имат потенциал. Примерно, ако се наредят творци в една редичка и всеки презентира нещо за 30 секунди, ти много бързо можеш да кажеш в кой човек виждаш потенциал и може би му трябва някой да му помогне да блесне, да се види, за да може да се разгърне напълно. Това усещаш ли го в себе си?


Майя: Да, така е. Винаги съм била човек с много идеи и последните 2 години реших да действам, и виждамрезултат. Това, което каза последно, за хората, за идеите и за това дали мога да преценявам, мисля, че вече едоказано с дамите от дамски клуб BM Lady, защото всички те са такива.


Мария: Това, което е много важно, е, че разпознаването на човек, на идеята, идва отвътре, от теб, а не наментално ниво. Защото стигаме един момент, в който си мислим, че сме много умни и че много можем дапреценяваме нещата и нашия ум може да ни заблуди.


Това, което на теб винаги ще ти помага, за да разбереш, че не изхождаш единствено и само от свои менталниубеждения, е, че дадения човек или мигновенно задействат в теб, много въодушевление, страст и енергия. Това, което също може да ти помага да разбереш, дали си избрала правилната идея – когато си избрала правилната идея за реализиране или човек, успяваш да сложиш едни здравословни граници за теб, особено в работата. Ако тръгнеш твърде много да се разпокъсваш и да казваш много пъти "да", при положение че искаш да кажеш "не", твоята енергия започва много да се разтича и това може да ти бъде предизвикателство в някои случаи, особено когато имаш някакви по-близки отношения с дадения човек. Ако усещаш, че ако направиш това действие за него или изпълниш неговата молба,ще има много голям разход на енергия, който не е оправдан в случая е важно да кажеш „НЕ“. Но ти би могла да кажеш "да" само и само заради близостта с този човек. 40-тият ген ключ - една от неговите дарби и призвание, е да намира начин да съхранява енергията, защото това е най-важно за него.


Предполагам, че сте видели думичките отстрани на сферите:

изтощение, твърдост, божествена воля.


Всеки един ген ключ има 3 проявления: сянка, дарба и сидхи.


Изтощението е сянката, тоест негативния модел на поведение.

Твърдостта е позитивния модел на поведение в дарбата и божествената воля е най-висшия потенциал на модела на поведение.


Всъщност, изтощението, като сянка, идва точно от момента, когато не успяваме да сложим граници на своятаенергия и правим компромиси. Да, знам, че това не е най-ефективното, но ще кажа "да" само за да имам мир.


А твърдостта, като дарба, е точно да имам силата да съхранявам енергията си и съответно, когато говорим забизнес, много често ти ще си тази, която или ще помага на екипа, на бизнеса да съхранява енергията, и да бъде,колкото може по-ефективен, или ще изтича енергия, и тя ще спада. Така че границите са изключително важни и е добре да ги слагаш, дори когато ти е трудно да го направиш.


Сега ще поговоря малко и за сферата на културата, тъй като това е сферата отдясно, където Майя има 9-ти ген ключ в трета линия.В самата линия показва, че най-добрата среда за теб за професионално развитие е екип.

Културата представлява средата, в която ние най-добре може да реализираме нашата роля и призвание. Тази среда,която е за теб, е екип - в смисъла на екип от семеен тип. В случая е хубаво той да не надвишава 15 човека и да има усещания, подобни на семейните – любов, доверие, грижа, смях, забавление. Ти, като разрастваш своята структура, е хубаво да мислиш как да го правиш на малки сегменти, а не да се опитваш да направиш една много голяма мрежа. Ако тръгнеш да правиш много голяма мрежа в един момент ще се изгубиш, няма да чувстваш това подхранване и ще трябва да намериш някой друг, чиято среда на развитие е да е от типа корпорация.


В малките групи, където има усещането за семейство, ти се чувстваш най-подхранена и изразяваш тази страстна натура. Ако си в по-голяма общност обаче, няма да чувстваш тази свобода, нито ще изразяваш себе си страстно и естествено.


Другото, което е важно за твоята среда, е да има малки навици, ритуалчета, които да са градивни. Те са ключови и трябва да си сигурна, че ежедневните, рутинни действия, които се случват в тази среда, водят до позитивно развитие. В този ген ключ навика е много важен и ако в средата се появи нещо, което е деградивно за средата, трябва то възможно най-бързо да бъде прекратено и да бъде сменено с нещо позитивно. Това как ти се струва като го чуваш за себе си?


Майя: На 100% е вярно всичко.


Мария: Успяваш ли сега в клуба да създадеш това семейно чувство?


Майя: Да, усещам го и вече, след като каза за какво става въпрос, може би си давам обяснение на много отнещата: кое се случва, кое не се случва и кое ме затруднява. Винаги съм била благодарна на първите дами, които са повярвали в мен и моята идея. Благодарение на тях клуба се развива така. Те са и ВИП членове, много държа на тях и наистина сме подкрепящи, даващи и сплотени.


Разчитам на тях, знам, че и те разчитат на мен.Това е ядрото. Винаги съм казвала, че за мен ядрото е многоважно и въпреки че чисто финансово първата година нямах кой знае какви успехи, за мен беше важно да синаправя едно здраво ядро от дами, които наистина държа и имат силната енергия, моята енергия, и мисля, че успях.Прави ме щастлива. Някои от нещата, които ми каза ми дадоха сила да действам спрямо емоциите си, защото може би са прави.


Мария: Благодаря, че го споделяш. Според мен Ген ключовете и всяка една система, която ни показва повече от нас, това са неща, които ние сме ги преживявали. Обаче вече когато можем да ги видим по-структурирано, по-добре обяснени ни е по-лесно да ги менажираме и да работим с тях. От една страна това е едно потвърждение , второ – все едно даваме имена на определени наши качества и модели на поведение. А ние знаем от бизнеса, че не можеш да управляваш нещо, което не познаваш. Когато можеш да назовеш нещо с име, то вече губи своята голяма сила и се превръща в инструмент в твоите ръце.


Системата „Ген ключове“ много често ни помага да имаме важни прозрения. Ето, виждаш ли, ти, когато си синаправила ядро, си сложила граници, създала си пространство, където знаеш, че там твоята енергия може да се култивира и да бъде винаги място, от което ти се зареждаш.


Връщам се малко на картата, за да обърна вниманието на още някои важни неща. Както се вижда на картатасферата на призванието е свързана със сферата на културата с една линия. Ние наричаме тази линия пътека.


Всъщност, в тези пътеки се показва какво е взаимодействието между двете сфери. За да може ние да намеримсредата, която ни подхранва, първо е необходимо да сме наясно с нашата роля. За да може призванието, ролята ни да си намери средата, трябва да сме инициативни. Тук не се вижда името на пътеката, но това е пътеката на инициативата.


И всъщност се казва следното: Когато усетим нашия вътрешен порив, нашето призвание, трябва да имаме куражада го заявим в света. Да си кажем Окей, страх ме е, не съм сигурен дали съм подготвен, не знам дали ще се получи,но няма значение, аз наистина го чувствам отвътре, скачам.“ Точно тази инициатива, този кураж да направиш първата стъпка, се води като първата притегателна сила, която да привлече твоята среда към теб.


Това е един от най-трудните моменти на всеки един човек, когато стигне до периода, в който иска да реализира напреден план своя вътрешен порив – страхът, че ще се заяви пред света го кара да се чувства уязвим. Неслучайно Перлената поредица, която говори за нашето благополучие в професионален план, е последна в Златния път, който ние минаваме, изучавайки профила си. За да направим този скок и да се доверим на нашите лични умения, първо минаваме през Активиращата поредица от външните (зелени)сфери, защото те ни помагат да станем по-уверени в собствените си способност. След това минаваме през червените, Венерената поредица, която е за нашите емоционални рани, защото в тях сме най-уязвими. Когато тях ги погледнем и имаме по-голямо усещане за тях какви са и можем да ги овладяваме, тогава сме способни да направим този скок.


Предполагам, че ти, преди да успееш да имате този клуб, си минала през много неща, свързани със себе си.


Майя: Да, беше ми много трудно. Трудно може би да се заявя и да кажа това го правя, страх, не страх. Наистина съм щастлива, че въпреки трудностите, успяхда стигна до тук. Впечатлена съм от всичко, което ми каза, защото на 100% отговаря на мен и на моята личност.Със сигурност ще искам да разбера повече. Дори съжалявам, че не те познавам от по-рано, защото със съветите,които би ми дала по-лесно можех да вървя напред и да взимам решения. Тази среща беше много важна и искам да благодаря и на Ива, и на Пламен.


Ние благодарим, че се съгласихте! За нас беше много важно първо да Ви представим, защото сте много позитивна, както и всички позитивни и борбени дами са във вашия клуб. Мисля, че и за Мария също беше много интересно да го разбере, понеже доколкото съм запозната, Ген ключовете имат клиентки от нашия клуб. Мисля, че ще бъде много полезно да ги поканим. Между другото, те са изцяло дамски бизнес, понеже са три основателки, от интересна по-интересна. Трябва задължително да ги поканим. И на тях ще им бъде много полезно да станат членове.


Искам да вметна, преди Мария да направи и моята карта, че бях изключително голям неверник за всичко,свързано с астрология. След като тя ми направи тази карта и ми обясни толкова много неща, с изключително голяма точност, това преобърна мнението ми за това.


Мария: Това е един голям мой успех 


Майя: Аз за първи път си правя, за първи път чувам за Ген ключовете, но съм силно впечатлена.


Благодаря Ви много за това интервю. Ако искате финални думи, някое послание към читателите, някояпокана за нещо интересно което ще се случва?


Мария: Като пожелание много бих искала всеки да последвам примера на Майя, която е успяла да намери сила в себе си да се заяви и да сбъдне това, което е в душата и. И вярвам, че всеки трябва да прави това, което го радва и вдъхновява. Знам, че понякога е трудно да последваме истинския си порив, но искам да им пожелая да са като Майя, да намерят силата да го направят и да видят, че е хубаво.


Също така ние на 8 май започваме един много специален курс „21 дни Съзерцание“, който ни учи как да променяме негативните ни качества в позитивни. Този онлайн курс е направен да е много подходяю за хора, които сега се запознават със системата „Ген ключове“. И мога да ви обещая, че след него всеки участник ще има много по-голяма осъзнатост за своите модели на поведение и как да ги променя към позитивни. Повече информация за курса и да се регистрирате за него – може да го направите от този линк - https://genekeys-bulgaria.com/portfolio/21-dni-sazertsanie-3/.


А който иска да си направи лична консултация с мен може да ме потърси на 0887243145 (може да ми пишете и на вайбър).


Майя: Благодаря, аз бих участвала. Тъй като винаги съм казвала, че моите дами в клуб BM Lady са много важни,каня официално Мария да бъде наш гост, защото знам, че нашите дами биха били впечатлени от нея, биха си помогнали взаимно. Благодаря на Ива и Пламен.


Срещите на BM Lady продължават във Варна, Бургас, София. През месец април каним гости. Клубът е отворен за всякакви интересни дами. Женската енергия наистина е много силна и аз вярвам, че както аз привличам хора като мен, така и всички дами, които са с такава силна енергия ще привлекат още, за да станем голям клуб, подкрепящ се в България. Жените сме силни и можещи.


0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page