top of page
  • Снимка на автораAMZ Genesis

Машина за успех: защо българският бизнес трябва да продава в Amazon и Kaufland

На фона на непрестанно развиващия се свят на онлайн търговията, българските компании все по-целеустремено търсят своя път към глобалния пазар. Ангел Илиев и неговият екип от AMZ Genesis изиграват решаваща роля в тази насока, осигурявайки важна подкрепа, необходима на нашите сънародници, за да позиционират своите брандове на световната бизнес сцена. Разговорът ни с Ангел ни потапя в динамиката на международната търговия и в основната мисия на AMZ Genesis - да отключи потенциала на българските предприятия.





В свят, в който дигиталните технологии преобърнаха традиционните представи за граници, присъствието на вашия бизнес на международния пазар вече не е просто мечта, а стратегическа нужда. Ангел Илиев и неговият колектив в AMZ Genesis споделят с нас как подпомагат предприемачи от България да навлязат уверено на пазара сред конкуренцията на виртуални гиганти като Amazon, еBay и Kaufland.


„Реализацията на международните пазари често изисква сериозни усилия и инвестиции, които могат да се окажат трудно поносими за бизнес от всякакъв мащаб,“ обяснява Ангел. „Основната ни цел е да улесним тези ходове, използвайки инфраструктурата на онлайн платформите, които отварят вратите виртуално към целия свят.“


Тук, ключова роля играе експертизата на AMZ Genesis, която помага на предприемачите да преодолеят предизвикателствата на дигиталния пазар и да направят успешен старт в света на електронната търговия. „Нашата агенция е с клиентите си от самото начало на процеса - от създаването на търговския профил до маркетинга на бранда. Съдействаме при регистрацията в онлайн платформите, където се изисква много документация и специфична информация. Създаваме SEO оптимизирани продуктови обяви и се грижим както за маркетинга в конкретната платформа, така и за външния маркетинг.“, споделя Ангел и допълва „По този начин бизнесът става разпознаваем като бранд, което води до нови контакти, партньорства и инвеститори.” 


Стратегическото внимание към анализа е повече от гаранция за ефективно достигане до целевите аудитории: „Провеждаме изчерпателно разглеждане на продуктите и таргетираните пазари, за да определим най-подходящата начална точка, като например Германия, Великобритания или дори Съединените щати.“ Ангел също така акцентира, че в процеса на комуникацията с клиентите агенцията ги обучава на основите на онлайн търговията, подготвяйки ги за ефективно справяне с предизвикателствата на дигиталния свят. В резултат на това, AMZ Genesis изгражда здрава основа за развитие на българския предприемачески бизнес на глобалната сцена.


Ангел споделя и за един успешен проект, който ще е много полезен за бъдещите предприемачи. „Ние от AMZ Genesis, заедно с наши партньори от Турция и Гърция, създадохме обучение по електронна търговия, което е признато от Министерство на образованието и вече е дисциплина, която се изучава в университети в тези три държави.“





В обобщение, Ангел подчертава необходимостта от задълбочен анализ на продуктовото портфолио и идентифицирането на идеалните пазари за всяко предприятие, което е ключов фактор за разширяването на бизнес перспективите и умелото използване на множество продажбени канали. Освен това ефективният маркетинг не само прескача границите на онлайн платформите, но и привлича вниманието в обширното интернет пространство, като по този начин марката се превръща в разпознаваемо име. Визията на AMZ Genesis се фокусира върху предоставянето на услуги, като включва също разпространението на знания и методики, трансформиращи начина, по който българските предприемачи навлизат в глобалния свят на онлайн търговията.


За онези от вас, които са амбицирани да разширят своя бизнес и да достигнат нови пазарни върхове, не пропускайте шанса да научите повече за AMZ Genesis. Свържете се с Ангел Илиев и неговия професионален екип на amzgenesis.com.


Помнете: успехът е в ръцете на смелите. Обърнете тази мъдрост в своята стратегия!



0 коментара
bottom of page