top of page
  • Снимка на автораMMA FREIGHT

"Понякога не избираме ние точно какво искаме да работим, а понякога нас ни избира призванието."

В новия брой на "Български предприемач", ние се срещаме с Милко, визионер и иноватор в сферата на транспорта и логистиката. Тази ексклузивна среща ни потапя в неговия уникален свят, пълен с предизвикателства, решения и прозрения. Милко разкрива как неговите скромни начала са прераснали в успешна кариера, превръщайки страстта и упоритостта в основа на вдъхновяващ бизнес. Неговата история е повече от професионален път - това е пътешествие на отдаденост, иновации и неспирен стремеж към развитие.


Милко започва разговора с размисли за своята първа стъпка към успеха – стаж в спедиторски фирми, който поставя основите на неговата кариера. Той откровено споделя за еволюцията на своя професионален път – от студент по "Икономика на транспорта" до създател на проспериращ бизнес. Вдъхновяващо е да чуем как Милко е преобразил своето хоби в професия, обръщайки внимание на значението на личния избор и упоритостта в търсенето на истинско призвание.


"Понякога не избираме ние точно какво искаме да работим, а понякога нас ни избира призванието."

Преодоляването на трудностите е ключов момент в неговата история. Милко подчертава важността на гъвкавостта и иновативния подход в управлението на динамичния свят на логистиката. Той разказва за ежедневните предизвикателства, с които се сблъсква фирмата му – от промени в цените на горивата до глобални кризи като пандемията от COVID-19. Неговият опит показва, че устойчивият успех изисква не само професионална компетентност, но и способността да се адаптираш и да намираш път през проблемите.


Милко също така разсъждава върху визията за бъдещето на своята компания, акцентирайки на стабилността, постепенното развитие и поддържането на високи стандарти на точност и коректност. Той изтъква значението на баланса между растежа и запазването на същността и ценностите на фирмата.



В заключение, Милко дава съвети на младите предприемачи и служители, като подчертава стойността на търпението, скромността и уважението към опита на по-старите. Той призовава младите да бъдат умерени в своите начални очаквания и да приемат градивната критика като част от пътя към успеха.




Разговорът с Милко е ярко напомняне, че истинските предприемачи не само преследват успеха, но и градят своя път с ценности и принципи. Тяхната история е вдъхновение за всеки, който иска да постигне успех, не само като бизнесмен, но и като лидер и иноватор. В света на предприемачеството, истории като тази на Милко доказват, че смелостта да следваш своя път и да преодоляваш препятствията може да промени не само индивидуалния живот, но и цели индустрии.

0 коментара
bottom of page