top of page

Работи както никога преди с Burgas Remotion Fest

Нашето списание е основано на принципа, че локацията е без значение и добавената стойността може да се придаде дори и чрез видео среща. Целият ни екип работи отдалечено и във връзка с това сме щастливи да споделим за нашето партньорство с община Бургас за събитието Remotion Fest Burgas, което ще се състои в края на месец Юни в Бургас. Повече за програмата може да научите тук.


Защо Remotion Fest?


Remotion e комбинация от remote и emotion. Такава е и целта на фестивала - да даде възможност на участниците да усетят емоцията да работят отдалечено от нашия град и да го изберат като предпочитано място за напред.


Да караш сърф или да се разхождаш сутрин на брега на морето, да работиш няколко часа, да си вземеш почивка за освобождаващо гмуркане в морето, да свършиш малко работа и после да завършиш деня, наслаждавайки се на залеза с ледено студена бира с чувството, че си направил своя правилен житейски избор. Звучи невероятно, нали?


Невероятно, но не и невъзможно.


Събитието е насочено точно към тези хора, които имат възможност да работят от всяка точка на света в сферата на дигиталните технологии. На фестивала ще бъде представен потенциалът на бургаския регион сред хората, които могат и искат да работят от плажа.

В епоха, в която технологията направи възможна работата от всяко кътче на планетата, възможността да работите пред прекрасни пейзажи – красиви плажове, зелени гори или снежни върхове, вече не е утопия.



Както много от нас сме свидетели, пандемията преряза връзките между класическата формула „офис = работа, дом = почивка“. Там, където това някога беше немислимо, големите работодатели в публичния и частния сектор въведоха гъвкави работни политики, изискващи само частично присъствие на служителите на работните им места или дори никакво присъствие. И естествено следствие от това е милиони служители по света да обмислят промяна на кариерата си и начина на живот, както и да се приспособяват към постоянно променящата се среда.


Тази тенденция е особено характерна за IT компаниите. През последните години Бургас стана изключително привлекателна дестинация за много IT компании, които откриха свои собствени офиси, сформираха и релокираха екипи в морския град.


Бургас се превърна и в притегателно място за дигитални номади, които са търсачи на нови места и приключения. Дигиталните номади не стоят в офис кабинет в безкраен цикъл от ежедневен график от 9 до 5. Те изследват света докато работят по всяко време и от където пожелаят, като въплъщават идеала за трудов живот, освободен от ограниченията на физическото местоположение, докато изследват нови култури и успешно съчетават кариерата си със страстта си към пътуването.


За да се мултиплицира този ефект, е необходимо да се създаде общност и да се представя потенциала на града пред хора от други градове и други държави, които работят дистанционно.



А защо в Бургас?


Защото Бургас предлага невероятни предимства на работещите дистанционно: бърз интернет, благоприятен климат, невероятна природа, възможност за работа от плажа, от остров Света Анастасия.


Придвижването из града е лесно, бързо и удобно - с велосипед, тротинетка или автобус. Бургас разполага с модерни спортни зали и съоръжения, богата културна и фестивална програма и прекрасна плажна ивица. Тук любителите на орнитологията могат да се разходят край бургаските езера и да направят незабравими снимки, ценителите на археологията могат да посетят древните римски терми Акве Калиде, Античен Созопол и Несебър, а планинарите да изследват необятните тайни на мистична Странджа. И всичко това с дъх на море, прясна риба, местни вина, свежа лимонада и крафт бира.



Ще ни разкажете ли накратко какво представлява този фест?


Remotion fest Burgas е резултат от целенасочената политика на Общината да развива местна екосистема и да привлича млади хора към града. Целта на фестивала е да събере дигитални номади, фрийлансъри и хора, които са в отдалечен режим на работа.

Фестът е платформата - идеалното място за среща на хора с подобно мислене и начало на работа в мрежа, за вдъхновяване на нови идеи, за намиране на някой, с който да може да бъде създадено сътрудничество. В конферентната част на събитието са предвидени теми, които засягат уникалните проблеми на този бързоразрастващ се пазар и начин на живот на дистанционна работа и пътуване. Предвидени са семинари, обмяна на практики, уъркшопове, споделяне на лични истории.


Фестивалната зона ще е разположена на плажната ивица. Тя ще включва къмпинг зона, зона за релакс, сцена, открит бар и други. Предвидени са още зона за дискусии, зона за вдъхновители, достъп до споделени пространства за работа на открито и закрито, АРТ зона и зона за спорт.


На събитието лектори ще бъдат лидери в бранша, които успешно са се справили с ред предизвикателства. В конферентната част от участниците ще получат нови умения, ще се запознаят с най-новите инструменти и ресурси, които са им нужни, за да са в крак с тенденциите в дистанционната работа. Предвидени са афтър партита, местни обиколки, тъй като осъзнаваме, че личните връзки и преживявания при пътуване са важна част. Представяме една невероятна възможност цифровите номади и хората на свободна практика да се срещнат с хора с подобно мислене, като по този начин изграждаме местна общност и хора със сходни интереси и професии.


С какво този фест се различава от други събития, организирани в момента в България?


Remotion Burgas Fest e преживяване- комбинацията от умело подбрани лекции, уъркшопове, арт зона, глемпинг зона, плажни партита и концерти. Малко местата, на които всичко това може да се съчетае с посрещане на изгрева от морския бряг, където са предвидени зони за кемпери и палатки.


Кои организации помагат за осъществяването на това събитие?


Събитието се организира от Община Бургас и общинското дружество Иновационни системи Бургас ЕООД. За организацията помагат екипите на Burgas Coliving, GigsRemote, Фестивал БГ и DigiHub Burgas. Наши партньори са Епам Систем България ЕООД, Updata One, списание „Български предприемач“, DEV bg.


Какво е нещото, за което всеки гост трябва да е подготвен?


Трябва да са подготвени да получат нови знания, да създадат нови приятелства и контакти. Освен това и възможности за намиране на потенциални нови клиенти или сътрудничества. Целта на събитията е да се съберат хора, които „говорят на едни и същи език“ и имат еднакви интереси и проблеми, за да научат нови неща и да открият нови приятели и съмишленици.


Remotion Fest предоставя на участниците достъпен и гъвкав престой – споделено работно пространство, интересни лекции и уъркшопове, ежедневни срещи, партита и концерти и естествено високоскоростен интернет. Този фестивал е сериозна заявка градът да се позиционира на картата на предпочитаните дестинации от дигиталните номади, фрийлансърите и хората, които работят отдалечно.


Ако сте в сферата на дигиталния бизнес и имате възможност да работите навсякъде, заповядайте в Бургас между 21-ви и 25-ти Юни и усетете емоцията от Фестивал Remotion.

 


Подобни публикации

Виж всички
bottom of page