top of page
  • Снимка на автораMMA FREIGHT

Успешното бизнес трио от MMA FREIGHT

Нашата чест е да приветстваме успешното бизнес трио от MMA Фрейт - Милко Георгиев, Милко Павлов и Александър Миланов. В следващите месеци заедно с тях ще си поговорим за предизвикателства в логистиката и успешни бизнес практики в тази индустрия.

А в това интервю, се включва Милко Георгиев. (в средата на снимките, по-горе).


Разкажете ни повече за вас и какво движи вашият екип в момента?

“Преди доста години съдбата ни събра и от тогава се зароди нашето приятелство, което в последствие прерасна и в партньорство. Това което крепи нашето задружие е идеята и мотивацията да вървим напред и да се развиваме постоянно. Нашата фирма се занимава изцяло с логистични решения за всякакъв тип бизнеси и смело можем да заявим, че ние извършваме не просто услуга, а доставяме удовлетворение на нашите партньори, когато работят с нас, което е най-важното. Ние можем да предложим международни доставки по суша, вода и въздух от/до Европа, близкия Изток, както и останалите континенти.”

Кои са основните стъпки, които смятате, че ви правят успешни?

Някои казват, че успехът е еквивалент на щастието. Ако си щастлив, значи си успял. Успехът е нещо, към което всички се стремим, но куриозното е, че всеки от нас си има свое определение за успех, което може доста да се различава от това на другите.

Както Конфуций е казал преди много години:

Намери си работа, която обичаш и повече никога няма да ти се налага да работиш. Ние мислим, че човек трябва да се учи и развива през целия си живот. И всичко, което е научил, да го споделя с другите. Трябва да може да си поставя нови и нови цели и след като ги постигне, да си поставя следващите.”


Какво ви мотивира да продължавате напред с бизнеса си?

“Най-трудното е да получаваме, каквото искаме. Всеки от нас го е правил в една или друга сфера, в малки или големи пропорции. Искате нещо толкова силно, че в един момент то се случва. Трудното е в това да го оценяваме, да сме благодарни за него, да го обгрижваме, за да може то да разцъфти и да става все по-хубаво и по-силно. Точно, като растението в почвата. Не е трудно да го засадиш и да го поливаш в началото, защото е нещо ново. Но за да може то да порасне голямо, силно и красиво, трябва да го пазим от плевели, да продължаваме да го поливаме и да се стараем средата му да бъде благоприятна през по-голямата част от времето, дори когато сме му се нагледали.”


Кои са основните предизвикателства, които срещате във вашия бизнес?

Основно влияние има тенденцията, която напоследък определя развитието на целия свят, а именно, че нещата се променят все по-бързо. Промените са обусловени от множество фактори, но най-вече от технологиите и глобализацията. Скоростта на промяната нараства все повече и повече. Ето защо компаниите и хората, които ги управляват, просто ще трябва да се научат да се справят по-добре. Именно това е връзката на бизнеса с лидерството. Това е и причината за нарастващата потребност от лидери. Те не просто трябва добре да управляват организацията, а да имат визия за промените и начина на адаптиране на бизнеса към тях.

Засега няма никакви признаци, че темпът на промените ще се успокои или забави в близко бъдеще и да стане сравнително стабилен. Дори напротив. Затова големият въпрос за адаптиране към промените е все по-важен. Голяма част от компаниите днес просто не са подготвени да реагират достатъчно бързо. Едно от най-големите предизвикателства през следващото десетилетие ще бъде именно това: как да подготвим достатъчно лидери, които да помогнат на компаниите да се справят с промените. Мениджърите винаги са били и ще бъдат достатъчно много.”


Ако бихте дали един съвет на нашите читатели, какъв би бил той?

“Отговорът е във всичко това, за което говорихме досега. Мениджърите не могат просто да запазят организацията на работа такава, каквато е, и да разчитат, че ще печелят добре единствено като управляват добре екипа си. Това няма да им помогне да се справят с промените, които неизбежно ще настъпят. Говоря, както за политическата, така и за икономическата обстановка. Съветът ми накратко е: установете какво е необходимо, за да се промени компанията ви. Бъдете смели да го приложите на практика. В процеса на въвеждането на промените се опитайте да научите колкото се може повече за лидерството. Това се отнася не само до вас, но и до колегите от екипа ви."

 



Подобни публикации

Виж всички
bottom of page