top of page

Допълнителните здравни застраховки с Уни Стейт Боркер

„Главната ни цел е да бъдем полезни на своите клиенти и на техните служители“ Георги Мишев


С нарастващата конкуренция в корпоративния свят, всяка фирма търси актуални социални програми, чрез които да предлага на своите служители атрактивно работно място, освен стандартна заплата. Един от по-популярните социални пакети включва допълнителна здравна застраховка. Наличието на такава носи значителна добавена стойност към цялостното здравно покритие на един служител.


Повече за самата застраховка и включените услуги ще ни разкаже Георги Мишев от екипа на Уни Стейт Боркър. В разнообразното си портфолио, Уни Стейт Брокър фокусират своята консултация изцяло върху целите на своите клиенти, като предлагат решения в сферата на финансови и лични планове, инвестиционни и спестовни планове, смесени застраховка живот и др. Застраховката, върху която се фокусираме днес е допълнителната здравна застраховка. Екипът на Уни Стейт Брокър предлагат тази застраховка за големи и малки корпорации и фирми както и за индивидуални лица.


„Ние обхващаме всички възможни застрахователни пакети на пазара, като целта ни е да можем да достигнем до истинската нужда нашите клиенти“ споделя Георги.


Какво представлява допълнителната здравна застраховка?


„Идеята на допълнителната здравна застраховка е да надгражда здравно осигурените лица по здравна каса. По този начин да заема целия комплект услуги за здраве и превенция на здравето на всеки един служител. В основната си роля, здравната застраховка служи за основните услуги свързани с болнично и извън болнично лечение. Болничната помощ включва престой в болница, разходи за стая, изборна екип и голяма част от оперативните разходи. Извън болничното лечение включва профилактика на здравето, прегледи, изследвания, процедури, операции свързани с незадължителен престой в болница.


Хубаво е да се знае, че служителите застраховани с такива продукти, могат да се възползват от услугите на всяко едно лечебно заведение, без значение дали са в договорености в застрахователните компании или не. Това дава свобода, със сравнение на услугите предоставени само от националната здравна каса.


Освен тези основни покрития, застрахователните компании предлагат решения свързани с дентална помощ, медицински средства и лекарства, за протези и бастуни за възстановяване от злополуки. За жените в майчинство има пакети за бременност и раждане. Тази тип застраховка позволява на всеки човек голяма гъвкавост, от която може да се възползва.“


Какъв е приносът за една фирма, която предлага допълнителната здравна застраховка?


От опит споделяме, че приноса на един работодател е в основата да даде спокойствие на своите служители, че някой се е погрижил за тяхното здраве и превенцията на тяхното здраве. Това създава визия и репутация за грижа към своя екип. Не смятам, че основна причина за оставане на едно работно място е здравната застраховка, но тя е един допълнителен детайл, който се харесва на служителите и е голяма добавена стойност по отношението на здравето на служителите.“


С какво се различава Уни Стейт Брокер?


В разговора, Георги разказва за предимствата на работа със Уни Стейт Боркер като компания, която се занимава в живото застрахователния бранш. Според него до голяма степен предимството на работа с Уни Стейт Брокер като посредник между застрахователните компании и клиентите е свързана с пълен фокус върху нуждите на техните клиенти.


„При създаването на оферта се прави пълен анализ на желанията на работодателите на една фирма. След което заедно с тях дискутираме оферти с критерии за достъпност, лимити, брой лечебни заведения и принципи на ползване. През този процес се опитваме да информираме добре, още в начален етап, хората които взимат решения, за да са сигурни, че са взели правилното решение на база прозрачност и достатъчно избор.В отношение на процеса след приемането на изготвена оферта, поемаме връзката с всички клиенти, които имат нужда от съдействие и въпроси. Ние поемаме грижата за след продажбеното обслужване, за да могат служителите на една фирма да бъдат напълно наясно с какво разполагат към тази застраховка. При подновяване на договор, поемаме отговорността да разгледаме използваемостта на всички предложени услуги, за да бъдем полезни на работодателя спрямо оптимизацията на включената застраховка за следващата година.“


Ако искате да чуете посланието на Георги към читателите на списание „Български предприемач“ гледайте цялото интервю с него на този линк.

 Подобни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page