top of page

Какво трябва да знаем за киберсигурността в нашия бизнес?

Киберсигурността и облачните услуги са сред най-бързо растящите индустрии, като се появяват много нови стартъп компании за киберсигурност, а някои бързо напускат пазара, защото не могат да предложат конкурентна услуга на своите клиенти.


Ясно е, че най-адаптивните и иновативни играчи на пазара са успешни независимо от проблемите на пазара в световен мащаб. Визирам проблемите на американските банките финансиращи технологичният сектор и сътресенията, които настъпиха или ще настъпят след тези събития в близко бъдеще.



Киберсигурността е обвързана с поддържане на ИТ среди (клауд и физически), защита на данни и надеждността, и бързината на софтуерните продукти, които са част от бизнес процесите в една фирма. Нивото на ИТ уменията на нейните служители и администратори е също огромен фактор. През последните години, компаниите, които търсят услуги за ИТ сигурност, целенасочено се насочват към MSSPs (Managed Security Service Providers) предлагащи хора, процеси и технологии на месечна база. Това е най-ефективният модел на работа днешно време. Клиента лесно може да променя нужните му услуги и не планира дългосрочно разохдите си а на краткосрочна база. Такъв тип доставчици, предлагат на своите клиенти системи за управление на уязвимостта, EDR/XDR, SIEM, SOAR и други, заедно с необходимите хора и процеси.


Точно такъв тип услуга се предлага от Advanced Vision IT, чиито собственик е Явор Златев. Той има 20 години опит в ИТ индустрията, участва в различни проекти в чужбина и активно работи по развитието на Advanced Vision IT (AdvisionIT&Devs). Неговата компания предлага пълен комплект от услуги - от разработване на софтуер до интеграция в облачното пространство, киберсигурност и управление на ИТ, с опит във финтех, онлайн залаганията и игралната индустрия, киберсигурността, електронната търговия, телекомуникациите и телекомуникационната индустрия.



Как да се ориентираме към правилната услуга за киберсигурност, необходима в нашия бизнес?


Доста често при избора на правилният доставчик на киберсигурност и други ИТ услуги, бизнесът се води главно от разнообразието от предлагани услуги и системи за сигурност при даден доставчик и цената. Възможно е при проявен интерес, да бъдат предложени повече защитни системи, от колкото са нужни на един бизнес а това ще се отрази на цената. Затова е важно клиента да е консултиран от правилният доставчик на услуги, които ще подбере само това което наистина е нужно според бизнес и технологичният риск на клиента и според съответните регулации. Така клиента ще получи оптимална цена и качество и няма да се лута в избора си.


Това, което прави услугата на AdVisiton IT различна, е наешето желание да предложим на своите клиенти пакет от технологии за клауд и киберсигурност, от които клиентът може да подбере според своите нужди и своя бюджет. Предлагаме голяма гъвкавост. След като се анализира технологичния а и с него бизнес риска, клиентът получава комбинация от решения и сертифициран екип, гарантиращ добро обслужване и добавена стойност. Екипът ни е сертифициран да изгражда както Клауд среди така и да предоставя услуги по киберсигурност. За пример, AdvisionIT e Platinum Sophos Partner с много наброй акредитации които покриват различни аспекти на ИТ средата.



Как да анализирам технологичен риск на своя бизнес?


За различните бизнес индустрии технологичният а съответно бизнес риска е различен, а с това разходът за ИТ защита. От правилната преценка коя услуга и технология е най-подходяща зависи каква ще е предложената услуга за киберсигурност. Много често, собствениците на бизнес смятат, че поддръжката на киберсигурността е нещо, което е извън бюджетната рамка, но това съвсем не е така. Според нуждата на малките и средни бизнеси е възможно да се организира достъпна услуга на месечна или годишна база. Услуги, които биха били нужни на едно малко предприятие се различават от тези нужни на една банка. За пример наличието на Antivirus EDR/XDR решение и софтуери, с които да се управляват уязвимосттите са много важни за всеки бизнес, но SOAR/SIEM решения които автоматизират cybersecurity процеси са нужни на големите бизнеси като Банки, Фабрики, Телекоми и т.н (регулирани бизнеси) и такива при които бизнес риска от загуба на данни е много висок.


При анализирането на технологичния риск е важно всяка фирма с онлайн присъствие да предприеме мерки и да потърси специалисти в тази сфера, от които да получи правилните насоки. При проблеми свързани със сигурността може да се изложи на риск не само репутацията на една фирма, но и нейното съществуване.


Ако смятате, че вашият бизнес е изложен на технологичен или бизнес риск в дигиталното пространство, имате възможността да се свържете със сертифицирани специалисти от екипа на AdVisionIT. Може да рагледате и продуктовото порфолио.

 


0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page