top of page

Коя почивка е подходяща за мен през 2023 година?

Отново е време за планиране на следващата ни почивка. Дали търсим нещо екзотично или градско приключение, изборът винаги е голям. А най-доброто пътуване е това, което отговаря на нашите интереси, бюджет и личен стил.

Независимо дали се любуваме на скитане по плажа, искаме култура или силни усещания, е нужно само да стегнем своя багаж. Но преди това да се случи трябва да си отговорим - "Кое е най-доброто пътуване за мен?" За тенденциите през 2023, ще ни разкаже Наси Георгиева от 4a Holiday.

“Годината започна с много бързо работно темпо… Предполагам, защото двете предишни години бяха с рестрикции за пътуване или хората бързаха да резервират своите екскурзии и почивки с отстъпка. Определено „заваляха“ запитвания още в първите работни дни.

Основно, както и преди, те са за почивки в съседна Турция и предимно със самолет и собствен транспорт. Не останах изненадана и от запитвания за Тайланд, Шри Ланка, Кения, Бали, Бахами, остров Боракай, Бахрейн, Занзибар... Българският турист все повече залага на не така добре познатите дестинации, „жаден“ за нови преживявания и посещение на далечни места.”


Интересът за почивка в чужбина винаги го има, но напоследък се забелязва интерес и към българските дестинации. Наси споделя, че повечето техни клиенти са ориентирани за почивки и екскурзии в чужбина. Но забелязват, че българските граждани, които живеят в чужбина предпочитат да почиват по българските курорти. Повече за разнообразните предпочитания, тя добавя:

“Предпочитанията са различни – едни предпочитат лежерна почивка, висок клас хотели, ако е на море – първа линия, други желаят съчетания почивка с екскурзии. За моя 12 годишен опит като Туроператор, забелязвам градация в желанията на клиентите и това е добре. Запитванията са много добре посочени, знаят какво точно търсят и в какъв ценови диапазон.”


При наличие на толкова възможности, много хора предпочитат да се обърнат към агенция, която има възможност да предложи точно това, от което всеки има нужда.


“Туристическата агенция „Фор а Холидей“ ЕООД е специализирана и ориентирана към групови поръчки. Имаме и корпоративни клиенти, които се обръщат към нас с определена дестинация. Важно е да подберем максимално точно основния пакет – транспорт, хотел, трансфери, допълнителни мероприятия, екскурзовод, времеви диапазон… Не на последно място е и пакетната цена, която винаги е съобразена с качеството на предлаганите услуги. “



А за хората, които не са сигурни, кога да планират своята почивка - “Колкото по-рано, толкова по-добре! Рядко, но не невъзможно, има изгодни оферти Last Minute, но е необходимо да се проследяват постоянно.” споделя още Наси. Към нашите читатели, тя отправя следния призив:


“Пътувайте!!! Светът е прекрасен и достъпен – само трябва да поискате да го опознаете!”

Ако търсите вашата следващата мечтана почивка, посетете уебсайта на 4аHoliday

0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page