top of page

Защо да отдавате имота си краткосрочно, а не дългосрочно?


По тази тема ще си поговорим с Полина Петрова и Иван Иванов, основатели на бранда Paradise Homes Property Management, които ще ни разкажат какви са предимствата на краткосрочното отдаване за един имот, пред дългосрочното.


Те споделят:


На първо място е много важно да се знаят факторите, които оказват най-голямо значение за това дали един имот е подходящ изобщо за краткосрочно отдаване или не.


Ето и най-важните сред тях:

+ вид на жилището (вкл. големина, брой спални, състояние на помещенията, обзавеждане, оборудване, цветове, етаж в сградата и т.н.)

+ точното местоположение на имота

+ каква доходност на месец очаква собственикът да има от своя имот



След като се направи първоначален анализ на горепосочените фактори, може ясно и конкретно да се определи дали и как може да се постигне желаната цел и най-вече доколко имота е подходящ да се отдава на този принцип. И разбира се, ако е подходящ за краткосрочно отдаване да се обърне внимание на следните предимства:


+ по-голяма печалба в края на годината, спрямо тази реализирана при отдаване на дългосрочен наемател

+ много често почистване и поддръжка на жилището в изряден вид, което при дългосрочния наемател няма сигурност, че ще е така

+ много по-стриктен контрол върху жилището и имуществото вътре в него, както и яснота за това кой отсяда в имота и проверка след всеки един гост в какво състояние е оставен,като при евентуални щети се знае кой е виновен за тях

+ застраховка при щети причинени от гостите, което при отдаването дългосрочно го НЯМА- рискът е изцяло във Вас

+ можете да оставете в имота си за няколко вечери, ако той е в друг град/ държава и Вие пътувате дотам, докато ако го отдадете дългосрочно, няма да имате право на това и ще трябва да оставате в друг имот за краткосрочно отдаване/при приятели/на хотел = още разходи за Вас

+ ще възвърнете инвестицията си по закупуването на имота, ремонта и обзавеждането в много по-кратък срок, заради по-голямата годишна печалба

+ ще бъдете спокойни и няма да се тревожите дали в имота ви се вихри купон, имаа домашен любимец, който може да съсипе всичко или се пуши в стаите, защото имате ясни правила и глоби при неспазването им (разбира се ако не искате да се случват тези неща вътре, а искате имотът ви да се запази, колкото е възможно по-дълго в добър и цялостен вид).


И най-важното от всички предимства е, че НЕ трябва да се тревожите и мислите за всичко това, както и за целия мениджмънт на имота, комуникация с гостите и почистване, а да се доверите на професионалисти в сферата, които да направят всичко това за Вас, без да се изисква ангажимент и време, които Вие да инвестирате. И за Вас да остава % от печалбата всеки месец.

Ако вече имате имот, който е празен или отдавате, или пък Ви предстои да си закупите такъв с инвестиционна цел, но не знаете как да си осигурите високи месечни доходи от него, потърсете Paradise Homes Property Management. Полина и Иван с радост ще Ви съдействат за целия процес по анализ, консултация, управление и менажиране. Можете да ги откриете на:

0893670919 / 0886884898

paradisehomessofia@gmail.com.



0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page