top of page

Какво представлява една модерна българска компания - Кулинг Пауър Сълюшънс

Настоящата публикация не е спонсориран пост. Тя е част от партньорството между Фондация “Започни Млад” и „Кулинг Пауър Сълюшънс“ ЕООД с цел развитие на мисията на фондацията.


Kак се изгражда успешен бизнес по европейски стандарти започвайки от най-ниското ниво?

Кое е най-голямото предизвикателство на успешния бизнес?

Как една компания може да бъде полезна както за клиентите така и за служителите си?

Отговорите на тези въпроси намерихме в офиса на Cooling Power Solutions. Разговаряме с Божидар Иванов - собственик и управител на компанията.

Здравейте,

Казвам се Божидар Иванов и съм собственик и управител на „Кулинг Пауър Сълюшънс“ ЕООД. Инженер Отопление Вентилация и Kлиматизация съм по образование и целият ми професионален път е свързан с климатизация на дейта центрове, сървърни помещние, телекомуникационни станции, както и специализирани решения за нуждите на индустрията. Започнах буквално от най-ниското стъпало, техническа поддръжка и много се радвам, че имам този опит днес. През годините надграждах практическите си знания и умения. Обичам работата си, харесвам техническите предизвикателства и с удоволствие се включвам, заедно с колегите, на терен.


Комапнията предлага решения за прецизна и индустриална климатизация, като сме официален представител за България на водещия италиански производител HiRef SpA.. Доверието в партньорите ни е водещо, споделените ни ценности – висока надежност и качество, визия за устойчиво и енергийно ефективно бъдеще на целия сектор. Всички устройства, които предлагаме се произвеждат само и единствено в Италия, отговарят на най-високите стандарти за качество и не напоследно място, условията труд на служителите са гарантирани. Може да ви звучи абстрактно, но да си отговорен означава и това. Съжалявам, че толкова много маркетингови послания злоупотребяват с тези понятия, за нас надежността и ангажираността са важни във всеки аспект от работата ни.


Най-голямото предизвикателство пред мен лично е да запазя баланса работа- семейство. Наистина е много трудно. Работим с висококритични бизнес приложения, това налага 24/7 адекватни и подготвени екипи да бъдат на разположение, често сроковете за реакция са 1-2 часа. Предизвикателно е да поддържаш високо ниво на обслужване, такова каквото го разбирам и вярвам, че трябва да бъде.


А зaщо в България?

Не мога да кажа Защо в България. Истината е, че не съм мислил за друго, макар много колеги през годините да се отправиха в различни по-развити страни и да се реализират там успешно, вероятно и при доста по-спокоен дневен ред. Моето усещане е, че това, което правим е ценно и важно, че приносът тук е от значение.

Има много работа, която трябва да се свърши тук в посока екологична устойчивост. Климатизацията е много енергоемка- популярно е да се говори за повишаване на енергийната ефективност и има безкрайни възможности за оползотворяване на условията на средата- като “free-cooling” системите, утилизация на отпадната топлина и оползотворяването на ресурсите на средата. Колкото повече производста се ориентират в тази посока, толкова по-добре -както за опазване на природата, така и за тях самите, за възвръщане на инвестициите, редуциране на така наболелите сметки за електричество.


Как се справиха вашите клиенти, партньори и вие с новата КОВИД19 реалност?

Както споменах, работата ни е свързана с висококритични приложение, по-голямата част от тях не могат да спрат, заради което и ние не сме спирали да работим. Разбира се, несигурността се отразява на инвестиционните намерения на компаниите, върху което ние не можем да влияем. Стараем се да държим фокуса си върху нещата, които зависят от нас и да се подобряваме.

Как приемате конкуренцията?

Нашата конкуренция сме ние самите, това което сме били вчера и това, към което се стремим. За да можем да бъдем полезни на нашите клиенти, за да добавяме стойност, нашата задача е да бъдем по-добри от колкото досега, всеки ден и всяка следваща година. Всички други форми на сравнение ни отдалечават от целите ни за консистента работа към екологично устойчиви решения и отговорно обслужване.


Какво планирате в близко бъдеще?

Работим по дигитализация на част от процесите си. Популяризираме решенията, които са с минимален въглероден отпечатък и консумация на енергия. За нас е важно компаниите да знаят, че има други, различни от досегашния подход, решения за постигане на микроклимат в помещенията, с особенна сила се отнася до индустрията и дейта центровете, където мощностите и респективно консумациите са големи. Без значение, на коя компания биха се доверили за изграждане и внедряване, иска ми се да помогнем за по-добро осъзнаване и да дадем перспективата пред бизнеса да търсят решения, да бъдат отговорни към бъдещето и използването на ресурсите.



Мисията на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841 е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж. С цел финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и обучителни услуги и продукти, както и реклама на подбрани партньори, което да допринася за изпълнението на мисията ни. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие. Повече за фондацията може да видите на нашата “За нас” страница.





0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page