top of page

Проследяване на успеха

Какво представлява един истински "сериен предприемач"? Отговорът е тук. Представяме ви Данаил Пенев.

Разкажете ни вашата история, как стартирахте вашата дейност?

Винаги съм искал да се занимавам с бизнес - от ранна детска възраст мечтаех да имам хотел. Първият си бизнес стартирах на 9 години - купувах карти Югио от Албена и ги продавах във Велики Преслав и Варна, тъй като там още ги нямаше. На 15 години направих бизнес с продажба на химикалки за преписване - работеше чудесно, но наличностите се изчерпаха, тъй като ги купувах от един арабски магазин в Стара Загора.

До момента съм развивал бизнеси в сферата на изкуството, телекомуникациите, туризма, търговия, недвижими имоти, младежки програми и други.

Единият ни основен бизнес Тракинг България стартира преди 2 години, започвайки чрез обединение на компания с дългогодишен опит и софтуерни разработки и опитни професионалисти, като всичко се случи в подходящия момент.

Трудно ли е да се съчетават толкова проекти?

Честно казано е много трудно, като всеки от тях си има своята същност и изисква внимание, ангажираност и емоция. Не е лесно, но е интересно.

В момента по-голямата част от енергията ми е насочена именно към Тракинг България и разширяването на клиентската и партньорска мрежа в страната и чужбина.


Защо в България?

Защото има много възможности, които масата от хората подценяват. Страната ни е красива и много харесвана от туристите, и ние трябва да си я харесваме. Истината е, че навсякъде има възможности стига човек да ги търси и да знае какво иска.


Кое е най-голямото предизвикателство, пред което сте се изправяли в професията?

Професия предприемач е даденост и "проклятие", тъй като дава много - но и взема много. Всеки ден се сблъсквам с множество предизвикателства, но може би най-голямото е, че трябваше да преминем толкова рязко към онлайн срещи, намаляйки обема лични срещи. В края на краищата обаче, това беше невероятна възможност за срещи с хора от целия свят.


Как се промени бизнеса след КОВИД19?

Ковид донесе както множество негативи в глобален мащаб, така и позитиви за определени бизнеси и сфери, които бяха адаптивни и успяха да се променят. Добър пример за това са - телеком операторите, производителите на маски и дезинфектанти, търговци и производители на лаптопи.


Как превъзхождате конкуренцията?

Конкуренцията е относително понятие, ако играеш по твоите правила, реално я изключваш. В сходни сегменти я превъзхождаме с технология, автоматизации и оптимизации, експертни екипи и дългогодишен опит.


Какво представлява Tracking.bg?

Тракинг България е многокомпонентно решение за управление и оптимизация на автопаркове. Основната ни мисия е да помагаме на собственици и управители на автопаркове да управляват качествено автопарка си. Предлагаме завършено решение, което се състои от уникален по рода си софтуер, собствени сървъри, собствени автоматизации, висок клас устройства благодарение на съвместната ни работа с водещия производител в световен мащаб - Телтоника. По този начин предоставяме супер интуитивен и лесен за работа софтуер, който включва огромен набор от автоматизации и иновации, както и инструменти за следене и контрол. Част от тях са следене на горива, превишаване на скорости, излизане извън зона, прегледи, застраховки, обслужвания и много други.



Какво планирате за следващата година?

През следващата година планираме сериозно разрастване и имаме за цел да увеличим страните, в които оперираме до най-малко 10.


Какъв съвет ще дадете на нашите читатели?

Съветът ми към хората е да спрат да мислят и да започнат да действат днес, както и да бъдат благоразположени към промяната, защото без промяна - няма прогрес.


Мисията на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841 е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж. С цел финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и обучителни услуги и продукти, както и реклама на подбрани партньори, което да допринася за изпълнението на мисията ни. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие. Повече за фондацията може да видите на нашата “За нас” страница.

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page