top of page
  • Снимка на автораSMARTITY.COM

Системи за умен дом и интегрирането на ОВК към тях

От този месец напред, в нашето онлайн списание, стартираме нов модел на създаване и споделяне на съдържание. Вдъхновени от активното участие на нашите онлайн читатели, подготвихме пролетна промяна. В световен мащаб съществува тенденденция и високия интерес към консумация на видео съдържание. Решихме да разнообразим всички вас, както и нашите рекламодатели, като започнем да споделяме видео интервюта с успешни Български Предприемачи тук в нашия уебсайт.

За премиерата на първото официално видео интервю сме поканили Здравко Донков от Smartity. Заедно с него обсъждаме темата за умния дом и интеграцията на ОВК системи. Фирмата съществува от вече 14 години и разработва системи както в България, така и в Европа. Ако е имало момент, в който сте се интересували от “умен дом”, то най-вероятно знаете какво означава този термин. За тези от вас, които все още не знаят за пълното му определение, Здравко споделя следното:


“Нетехническият термин за “умен дом” е система, която обединява в себе си един или повече протоколи. Тази система активно управлява функциите в дома, в сградата, в комплекса и дори в квартала. Функциите, които се управляват дават повече сигурност, комфорт и по-малки разходи както финансови така и в човешки ресурс.”



В интервюто ще разберете повече за това, кога е важно да започнем да планираме и интегрираме система за своя умен дом. “Колкото по-рано, толкова по-добре.” А от финансова гледна точка, е трудно да се определи диапазон, в който тази услуга може да влезе. Това е поради факта, че системата изградена от екипа на Smartity, е изцяло изградена в синхрон с нуждите на вас и вашето семейство. В процеса на планиране на ОВК или друг тип система, е важно да се определи в детайл ежедневието на семейството. В разрез с техните нужди се изгражда и правиланата компилация от услуги. “Ако Вие имате деца, за вас може би е важно те да могат сами да си отворят дома, което е възможно със система за пръстов отпечатък с електронна врата. След отключването на вратите, всички аларми се изключват и Вие получавате известие за това. За други хора, приоритетите могат да бъдат различни. Ако нямате деца или те вече са достатъчно големи, тази система може да бъде интегрирана, но балансът между добавената стойност и инвестицията в тази система може би не е правилното решение за Вас.”



В самото интервю, Здравко обсъжда други примери, които биха били полезни както за семейства, така и за бизнес инвеститори за жилищни сгради, хотели или офиси. При желание да получите повече информация за предложението услуги и как те пасват на вашите нужди може да се свържете с екипа на Smartity. Към нашите читатели Здравко се обръща със следния призив: “Не се страхувайте да питате въпроси, търсете информация, питайте и нас като системни интегратори. Всичко започва с убедеността на този, който ще използва таква интеграция, че има смисъл, че той ще я използва, че ще му бъде по-лесно, по-кофмортно и по-икономично.


Това е начинът, по който може да направите своята система за автоматизация. Интересувайте се, няма неща, които се знаят от всички и няма технологии, които се предлагат от всички. За да може да сте спокойни, че когато правите своя дом, сте избрали точните детайли и правилната услуга, с ползите, които сте търсили."

 


0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page