top of page

Усещането да учиш в Топ 8 група университети в света

За поредна година швейцарската група университети Swiss Education Group са в топ класацията на QS World University Rankings. Тази година за втора поредна година университетите им се позиционира на трето място в бранша на Hospitality & Leisure Management, което е сериозен успех за цялата група. На трето място е Swiss Hotel Management School, шесто е César Ritz Colleges, на седмо Hotel Institute Montreuх и на осмо е Кулинарният Институт.


Но какво всъщност представлява тази класация и защо е важна?


“За хората, които не са стигнали до проучването на тези класации или за тези, които не знаят за този източник на информация - това са Оскарите, но в сферата на образованието. Всички институции се стремят да попаднат на Топ 10 в тази класация. Това е най-голямата и известна класация на университети в света. Те имат различни показатели и категории за класиране. Ние като група университети, не се състезаваме с университети от ранка на Харвард, МТИ и Оксфорд поради програмите, които те предлагат. За нас е голям успех, че и четирите ни университета заемат челни места в Топ 10 университета в света”


Повече информация, за това защо е важно да се вземе предвид тази класация, Кристина разказва в нашето интервю:



Какво е усещането да бъдеш част от университет от Топ 8 класация в света?


“От моя личен опит, като бивш възпитаник на един от нашите колежи, усещането е, че си на най-правилното място в най-подходящия момент. Получаваш точно тези възможности, за които си мечтал и които си очаквал. Разбираш, че си на точното място, където градиш бъдещето си. Знаеш, че трябва да черпиш на 100% ако не и повече, от това, което ти се дава.


Самата обстановка, енергията, общуването с хората от такъв ранк, не само преподавателите, а и самите студенти, ги обединява една обща цел, страст и виждане за живота. Преживяването е уникално заради всички тези фактори. Но в крайна сметка това е място за хора, които са амбицирани и готови да затегнат ръкави, да се трудят и след това да бъдат успешни. Всеки успех се измерва по различен начин, но смея да твърдя, че нашите студенти са успешни, по начина, по който са се справили в живота. Това е първият и най-важен момент, който ще определи посоката ти в живота от тук нататък.”


Ако скоро Ви предстои планирано кандидастване и имате нужда от съдействие при правенето на своя избор в сферата на Хотелиерството и Туризма, може да се свържете с Кристина Кирилова за съдействие. Провете за повече информация на уебсайта на Swiss Education Group.


0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page