top of page

Какво води хората в закътано местенце по морето, а именно не чак толкова познатото Крайморие?

“Макар да е през моята призма, но и с доза реализъм, мястото, от където съм родом има своята очарователна малка магия, заради която човек би си струвало да го посети за своята семейна почивка.” - Александър Тодоров С удоволствие приветстваме отново Александър Тодоров, собственик на фирма “Крайморски Бряг”, към която е активен Семеен Комплекс Боряна. В предишното си участие в нашето списание, Александър ни разказва за семейната история на Комплекс Боряна и сподели, своите желания за развитие. Ако желаете да си припомните тази статия, може да го направите на този линк. Този месец сме избрали да говорим за тема, насочена към индивидуалността и уедининето на не толкова познатото Крайморие. А ето и какво ще ни разкаже Александър, за местността.“Ще започна с това, къде се намира това малко и не чак толкова разпознаваемо местенце и какво го заобикаля. Крайморие е най-малкият квартал на град Бургас и също така курортно селище на Българското Черноморие. Той е разположен в залива Ченгене скеле на 10 км южно от центъра на града и 20 км северно от Созопол. Парадоксално или не или по някаква ирония на съдбата, през годините си останахме в страни от вече комерсиалните Созопол, Китен и Лозенец.


В близост до Крайморие се намира още защитените местности Узунгерен, Ченгене скеле и Пода с едноименния природозащитен център: езерата Мандра, Бургаско и Атанасовско и на един поглед разстояние от плажната ивица се простира небезизвестния остров Света Анастасия.Мястото не е от шумните и парти обособени курорти, но ще го опишем така, иска ли човек да избяга от градския шум и напрежение, Крайморие би могло да го предостави със своята тишина и галещи златни слънчеви лъчи на обновената преди няколко години плажна ивица, която всяко лято се поддържа от концесионер, който също се стреми за доброто прекарване на туристите в туристическото кътче.


Крайморие е подходящо място главно за семейства с малки деца, но и за двойки, които за фенове на новата електронна музика, коктейлите и различните видове мероприятия, които предоставяме ние от Семеен Комплекс Боряна, а и не само….


При нас деня започва с чаша ароматно кафе и поднесена с любов семпла, но вкусна закуска. След това идва моментът да се потопим в топлите води на Черно море или ако прекалено много Ви пречи нашия морски вятър, бихте могли да се възползвате и от нашия басейн в лятната ни градина, а след това докато се препичате на слънце, да изпиете един добре изстуден коктейл направен от моя милост Александър Тодоров. Момчето, което е винаги сериозно и отдадено на работата си, но и е страшно емоционално, да остане всеки един гост на комплекса доволен и да желае да се върне отново!


Денят продължава с възможност, човек да запали частния си автомобил от нашия осигурен паркинг към хотела и да потегли към Бургас и да си направи разходка в Морската градина или също с градския автобус, който е на всеки час и спира точно в центъра на града. Ако ли не, в Крайморие има обособена пешеходна алея покрай крайбрежната ивица, която води до едноименния къмпинг с горичка и пеещи птиченца и приятна гледка към Бургаското пристанище и остров Света Анастасия.


Вечерта е тепърва пред нас, а морските изкушения се сервират покрай басейна със студена Бургаска Мускатова или селекция български вина и все така караща душата да си тананика музиката в ресторанта на хотела, подбрана от вечно сновящото нагоре надолу момче, което обгрижва Вас, клиентите.


Ето така може да се опише един слънчев летен ден в квартал Крайморие, но хотела приема гости и през зимата, макар да е малко по-мрачно топлината в комплекса никога не угасва.


А като съвет, а и за мен самия гледам да го следвам, като пътеводна светлина, да не робуваме на еднаквото и комерсиалното, а да търсим новото, непознатото, необичайното и по този начин, да изразяваме себе си.


Благодарим Ви за отделеното време да прочетете тези мои мисли!


И помнете, там някъде едно семейно малко хотелче, Ви очаква с неподправено гостоприемство!”


Със своя разказ, Александър отново успешно успя да ни размечтае за летния сезон и морксия бриз, който е част от Крайморския чар. Ако желаете да направите следващата си почивка по бургаското черноморие, може да посетите Семеен Комплекс Боряна.

 

0 коментара

Подобни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page